Wie zijn wij

Beachvolleybal Evenementenbureau

“Wat is er nu mooier dan gezellig een potje ballen in het zand. La Playa Blanca is er voor iedereen. Zowel jong als oud, talentvol en recreatief, al jaren volleyballend en nog nooit gespeeld, maken wij enthousiast met deze geweldige buitensport..!!”
Zo starten we onze site, want beachvolleybal is voor iedereen die enthousiast is om met deze geweldige buitensport kennis te maken.

Graag stellen wij ons zelf eerst even kort voor. Paul van der Ven, docent Lichamelijke Opvoeding op het Cals college in Nieuwegein, 10 jaar in de eredivisie gevolleybald bij oa Nesselande (Rotterdam), Vrevok (Nieuwegein) en Pietzoomers/Dynamo (Apeldoorn). En op dit moment trainer/coach bij Topdivisie Sliedrecht Heren 1.

Daarnaast zijn er andere trainers betrokken bij La Playa Blanca, die trainingen geven en meehelpen met de Evenementen voor bedrijven, scholen en verenigingen. Deze trainers kun je vinden onder het kopje “Trainingen” en dan onder het kopje “Trainers”.

We staan met “La Playa Blanca” voor kwalitatief goede trainingen en dat willen we ook heel graag waarborgen. Dat betekent dat de trainers die voor de groep staan over goede kwaliteiten beschikken op het gebied van techniek, methodiek, didaktiek. Onze trainers zijn zeer enthousiast en ze zijn in staat om op een plezierige manier leiding te geven aan de trainingsgroep. De trainers beschikken over het hebben van een HBO opleiding Sportacademie, Pedagogische achtergrond, enz. Daarnaast spelen of speelden de trainers zelf op hoog niveau zaal- of beachvolleybal, zodat zij weten hoe de juiste technieken en tactieken gespeeld dienen te worden.

Kwaliteit staat dus hoog in het vaandel bij “La Playa Blanca”.

La Playa Blanca Beachvolleybal is in 2005 begonnen met de eerste beachvolleybal trainingen in regio Utrecht op de Biltse Duinen. En we zijn er trots op dat we inmiddels voor het 13e jaar mensen gemotiveerd krijgen om te beachvolleyballen.
In 2005 startten we met onze 1e locatie bij de Biltse Duinen bij Bilthoven/Utrecht, en dat is nog steeds onze vaste “thuis” basis. Samen met Michel Everaert startten we daar met de eerste georganiseerde grootschalige beachvolleybal trainingen aan enthousiastelingen uit de omgeving Utrecht. Dit was meteen zo’n succes dat we het jaar erop extra trainers er bij vroegen. Samen met Niels Plinck en Bas Rauwerdink werd de naam La Playa Blanca geboren. Ervaren trainers zoals Rick Wiggers, Jochem de Gruijter, Ingerlise Kooijman en nog een aantal trainers leerden enthousiastelingen de kunsten van het beachvolleybal. Onze thuisbasis is de locatie Biltse Duinen. Een sfeervolle omgeving midden in de bossen, maar al snel bleek er meer vraag te zijn en zo ontstond het plan om ook bij het “Henschotermeer”(Amersfoort) en bij “Merwestein” (Nieuwegein) aan de slag te gaan.

Inmiddels is “Down Under” (Houten/Utrecht) sinds 2015 onze vaste mooie locatie, samen met de Biltse Duinen bij Bilthoven/Utrecht.
Beachvolleybal heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren:

  • Wereldkampioenschap 2015 voor het eerst in Nederland
  • Olympisch brons op de Spelen in Rio 2016 voor Alexander Brouwer en de bij ons begonnen Robert Meeuwsen; en daar zijn we TROTS op!

Naast het organiseren van trainingen geven we ook clinics voor bedrijven, scholen en verenigingen. Informatie hierover is te vinden onder het kopje “bedrijfsevenementen”.

Graag nodigen we je uit om kennis te maken met deze fantastische buitensport en om een goede indruk te krijgen kun je kijken naar de 2 promofilms op de hoofdpagina.